Handjeklap

PhotoLogiX_Opening_HogeschoolLeiden

Dank u, hoor! Dank u, dank u!

Dit is een foto van vanavond, tijdens de opening van de nieuwbouw bij de Hogeschool Leiden. Ik was dan wel niet de hoofdact, maar het was een dag om content mee te zijn. Connected! hangt – en mooi – en het volgende mooie project heeft zich al aangediend. Onderstaand trouwens ter volledigheid de ‘titelpagina’ die ik bij de 2-meter brede werken heb gecomponeerd.

Morgen komt er een op de #duider-blogpost van gisteren, over innate confidence en universele waarheden. Dank voor alle leuke en intense reacties naar aanleiding van het eerste deel van het verhaal!

<offtobed>


Connected!

Met dank aan hedendaagse communicatiemiddelen weten mensen elkaar steeds sneller te vinden. Zelfs internationale contacten zijn op nagenoeg elk willekeurig moment slechts een intentie van je verwijderd. Via chat, blogs, sociale media of internetbellen kun je een heel netwerk aan betrokkenen voortdurend op de hoogte houden van je belevenissen.

Vooral binnen Europa kun je steeds makkelijker grensoverschrijdend zakendoen, solliciteren of studeren. Maar wil je daadwerkelijk van al die mogelijkheden de vruchten plukken, dan zul je je netwerk nog altijd vormgeven rond persoonlijke ontmoetingen. Het door ontmoeting tot stand brengen van gedeelde ervaringen blijft, ondanks de technologische vooruitgang, van levensbelang voor het creëren van werkelijke verbinding tussen mensen.

De serie ‘Connected!’ bestaat uit zeventien Europese taferelen rond het thema ‘ontmoeting’. In iedere weergave worden individuen binnen de context van hun groepsportret voor even aan elkaar verbonden. Hoe tijdelijk of blijvend deze verbinding is,
verschilt zelfs binnen elk afzonderlijk beeld. De weergegeven situaties variëren van toevallige samenkomsten in plaats en tijd, tot fragmenten van levenslange vriendschap.

Over de fotograaf

Fotograaf en journalist Bruno van den Elshout (1979, Den Haag) reist tussen 2000 en 2010 veelvuldig door de Europese Unie, met als hoogtepunt zijn reisproject ‘Us Europeans’ (2007-2008). Tijdens dit project interviewt Van den Elshout 2500 jonge Europeanen. Aan de hand van van hun verhalen beschrijft hij van elke EU-lidstaat de nationale ‘mindset’: de overtuigingen die bepalend zijn voor de sfeer in een land, maar evengoed voor de cultuurverschillen tussen de lidstaten. Het project leidt tot diverse tentoonstellingen
in binnen- en buitenland, en tot de publicatie van het boek Crossroad Europe.

In 2011 krijgt ‘Us Europeans’ een vervolg. Van den Elshout stelt zichzelf tijdens dat jaar de missie om verschillen en overeenkomsten in sociale omgangsvormen binnen Europa op verfrissende wijze visueel in kaart te brengen.

Contactinfo: PHOTOLOGIX.NL | Bruno van den Elshout | info@photologix.nl | Twitter: @photologix | +316 146 330 72

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s