Opwarmertje

Moskou Opwarmertje

Levensgevaar of danger de mort?

Ook vandaag*’s fotokeuze is ingegeven door de aanstaande reis naar Kiev, Odessa en tussenliggende omstreken. Wellicht herkent een expert er Moskou in en dat zou in dergelijk voorkomend geval een zeer adequate constatering zijn. Klik buitendien gerust op deze link voor een al dan niet leuk te bevinden achtergrondmuziekje bij de foto.

Laat mij daarnaast een alleraardigst nieuwsfeit publiek maken: in het eerste kwartaal van 2011 organiseer ik een expositie in de bezoekerstruimte van het hoofdgebouw van de ANWB te Den Haag: de Rotonde. Rondom het thema kruispunten (hoe kan het ook anders?) gaan we een reis door Europa in elkaar zetten met allemaal leuke herkenbare verkeerssymbolen uit de EU-lidstaten. Afwijkende verkeersborden, lettertypes op bewegwijzering. Dat soort zaken. De dingen die je vroeger opvielen (misschien nu nog steeds, ik hoop het voor je) wanneer je op vakantie naar het buitenland ging. Of daardoorheen reed. Bijvoorbeeld België, wat destijds ongetwijfeld een indruk opleverde die analoog is aan de uitzichten die Rob van Hoesel in zijn boek Transitoland zusammen heeft gebundeld.

Mooi, tot zover deze verkeersfoto-fetish-trip, de ANWB-expo wordt ook voor niet-nerds heel mooi en interessant, en je hoort er nog meer van tussen nu en dat het zo ver is.

(* Mijn oude blog had ik zelf aan elkaar geprogrammeerd en dan kon ik gewoon een oude datum aan een blogpost toevoegen. Een dag overslaan, de volgende dag alsnog posten en er dan de dag ervoor boven zetten. Met WordPress heb ik nog niet uitgevonden hoe dat precies werkt. Dus de fotokeuze is van vandaag maar deze post hoort eigenlijk bij gisteren, te weten 5 november. Niet belangrijk? OK, ook goed.)

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Gedachtekronkels, Nieuws en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Opwarmertje

  1. wat een mooi gebouw van de anwb!!
    en k ben benieuwd naar de kruispunten en verkeerssymbolen!
    harte groet
    yvonne

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s