Klappt’s, oder?

Ik houd ervan als dingen met elkaar kloppen. Mensen met ideeën met middelen communicatie met omstandigheden enzovoorts. Als alles met elkaar klopt, is het leven net een lesboek op het HBO. Lekker overzichtelijk, je leert nog eens wat maar met de helft van de uitleg red je het ook wel. Details kun je vergeten, rapportages uit je duim zuigen. Een gebrek aan specialistische kennis verdoezel je door jezelf generalist te noemen en dann und wann kom je zelfs in de verleiding om je intuïtie in te schakelen.

Quoi qu’il en soit: analoog aan deze voorliefde (door sommigen ook ‘pre-occupatie’ genoemd), ben ik navenant allergies voor dingen die NIET met elkaar kloppen. In mijn alledaagse bestaan wil dat nog wel eens voor strubbelingen zorgen. De boze realiteit staat dus immers weet je echt hyperbo(o)l van compleet on-metelkaar-strokende zaken. Een bron van frustratie alsook inspiratie en als ik mijn schijfruimte niet voor veel saaiere plaatjes bewaarde, zou ik ze volschieten met allemaal niet-kloppende dingen. Maar meestal denk ik: laat maar. Soms denk ik: ach, vooruit waarom ook niet.

Zo ook in julij 2008 op weg van het pittoreske Poolse Szczecin (spreek uit: Sjtsjètsien, door Duitsers derhalve vlugweg Stettin genoemd) richting Berlijn.

Fuersieda

Glaubst Du es aber selbst?

Verder overigens weinig onvertogen woorden over de Deutsche Bahn: hun routeplanner is de allerbeste van Europa, ik heb m zelf thuis ook tijdens mijn grote Europareis heb ik amper zonder gekund!

 

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Gedachtekronkels, Hersenspinsels, Op reis (of: ~ geweest), Zomaar een plaatje en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s