vr 10 juni: Expo ‘Gebaande paden’ – vooraankondiging

Was: vr 3 juni, wordt: vr 10 juni. Tijd nog steeds 16h00 Heure d’Amsterdam.

Wat dan? Wel, de opening van de expo Gebaande paden die ik samen met Roma-fotograaf Peter van Beek tijdens het Pinksterweekend organiseer bij Galerie J. van den Elshout in De Graaf zijn Haeghe. Geometrische ueberNederlandse snelwegportretten naast inlevende reportagefoto’s. Kleurrijke afspiegelingen van levensovertuigingen die je binnen Europa amper tegengestelder dan dit tegenkomt.

Mooi nieuws van de dag is dat de opening verricht gaat worden door twee lieden wiens aanwezigheid aan het geheel een uitgelezen cachet zal toevoegen. Han van der Horst, cultuurhistoricus en schrijver van het boek The Low Sky, Understanding The Dutch zal vertellen over hoe we in Nederland onze vaardigheid tot improviseren de laatste jaren langzaam kwijtgeraakt zijn. En hoe hard we diezelfde vaardigheid ons in deze snel veranderende tijden nodig hebben.

Wederhelft in de duopresentatie die we bedacht hebben, is de heer Leo Lucassen: hoogleraar sociale geschiedenis in Leiden en schrijver van o.a. het recent uitgebrachte Winnaars en Verliezers, over de voors en tegens van immigratie into Nederland. Dhr. Lucassen zal vertellen over zijn visie op de integratie van bevolkingsgroepen die in hun gastlanden als onaangepast worden gekwalificeerd.

Bij dit alles kunt u genieten van interessant en divers pluimage aan bijwoners uit ondernemende, artistieke en politieke sectoren. Mensen met mooie ideeen en visies, zoals de organiserende fotografen die ook in pacht claimen te hebben en met wie een leuk blokje kaas (met NL-vlaggetje) te prikken valt.

Het belooft aldus een mooie dag te worden, die 10e juni. Mocht u PHOTOLOGIX ook op Twitter volgen, zo stoppe u wellicht wat #twatjes in uw oren. Ik ga er een hoop over roepen in de aanloop. Omdat grote foto’s gaaf zijn en ik dat aan iedereen wil vertellen zodat ze thuis en op kantoor straks en masse grote foto’s op gaan hangen!

Goed, en dan stilte wegens opperste concentratie vereist bij het ontwerpen van de definitieve uitnodiging (stuurt graag een mailtje aan info(a)photologix(.)nl met uw postadres opdat PHOTOLOGIX u een papieren exemplaar toestuurt als toekomstig souvenir) en persbericht.

Sluiten we af met een voor de gelegenheid extra langwerpig snelwegportret van de A50:

PHOTOLOGIX_A50-8775

A50 Epe

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in (Snel)wegen, Nieuws, Plannen 2011 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s