Plaatsvervangend reizen

Als men zelf even niet in de gelegenheid bent is op den trein te stappen richting vreemde buitenlanden, zijn er altijd nog verschillende manieren om vanuit men’s luie huis ontdekkingen te doen. Behalve boeken lezen, films kijken en tentoonstellingen bezoeken, kan men internationale gasten uitnodigen via Couchsurfing, of – nog iets indirecter – multimediaworkshops geven aan medemensen die op internationale uitwisseling gaan. Om vervolgens met hen mee te lezen en te leren.

Het Amsterdamse UCeeStation biedt in samenwerking met EU-programma Youth in Action multimediatraining aan die jongeren helpen verslag te leggen van hun internationale uitwisselingen. Aldus hebben Elrieke en Jolien (allebei 16) uit Veenendaal en Lunteren afgelopen zaterdag aan hun eerste mediaproducties gewerkt. Van mij hebben ze in snel tempo geleerd hoe je kunt bloggen en fotograferen. Van Victor (Docudon) en Ruben (RKvideoproducties.nl) hebben hun teamgenoten Erwin en Gert-Jan (allebei 19) geleerd hoe ze een filmitem kunnen maken en monteren.

In augustus vertrekken ze met de nodige Nederlandse mede-jongeren naar een dorpje in de buurt van Cluj-Napoca, Roemenië. Daarna nemen ze de aldaar participerende lieden per bus mee terug naar Nederland. Soort positieve oog-om-oog-constuctie.

Quoi qu’il en soit: men is benieuwd wat ze qua media allemaal voor moois gaan maken. Volgt u mee?

http://meetingeu.wordpress.com/

Meeting EU

Meeting EU, uitwisseling tussen RO en NL

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Ontmoetingen en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s