Nagenieten, doet u mee?

Welk een heerlijk feestje was de opening van expositie Gebaande paden. Een mooie mix van drukte, interesse, nieuwsgierigheid, waardering en al met al een overtreffende trap van de manier waarop wij dit event van voorenaf beoogden te doen plaatsvinden en waartoe wij ook al het nodige in het werk gesteld hebben. Met alle plezier der Welt overigens! In het kader van El camino es la meta bijvoorbeeld.

Veel credits voor sprekers Han van der Horst (auteur The Low Sky – Understanding the Dutch) en Leo Lucassen (auteur Winnaar en Verliezers) die het bonanza van twee passende inleiding voorzagen.

Eerder deze week hebben Peter en ik deze heren overigens respectievelijk gefotografeerd en geïnterviewd. Thema: waar gaat het heen met Nederland? Titel: ‘De toekomst is aan de chaoten’. Het resulterende artikel posten we na afloop van de expositie (en dat is dinsdag al) in ons LinkedIn-gastenboek, waarvan u desgewenst zovast lid kunt worden via http://www.linkedin.com/groups?mostPopular=&gid=3934990.

En voor zover u niet al langsgeweest bent: ook morgen en maandag kunt u uw hart nog voltallig ophalen aan de zorgvuldig contrasterende beelden van Nederlandse snelwegen en Roemeense zigeuners. Voor meer info kijkt u voor uw afreis bij voorkeur even op http://www.kunsthandelelshout.nl/index.php/nieuws

Quoi qu’il en soit: met de Nederlandse cultuur gaat het niet zo goed. En de Europese ook niet. Het is een beetje van dit hier:

Casa Cultura

Vergane glorie: Casa Cultura in Baia Mare - RO

En dat er minder geld beschikbaar komt enzo – dat zal allemaal best nodig zijn. Maar de manier waarop alles wat mooi is als onnodige zelfontplooiing wordt verdachtgemaakt … en de manier waarop alleen geld mag worden gebudgetteerd voor direct en vrijwel risicoloos geldelijk gewin (met naast de cultuurbezuiningen ook het ambassadebeleid als triest en onhaalbaar voorstel visieloos geneuzel, bovendien resulterend in een uiterst contraproductieve strategie 🙂 of het behoud van plaatselijke voetbalclubs

Dat riekt naar hebben wat je houden kan – houden wat je hebben kan. En dat alles dan uit knijpzucht tussen je vingers door zien weglekken. Dat is Nederland anno 2011.

Nee, dan liever een gezellig openingsfeestje waarvan voor alle betrokkenen lekker valt na te genieten 🙂 Doet u mee?

_~_~_~_~_

U kunt de expositie Gebaande paden op beide Pinksterdagen bezoeken tijdens de openingstijden van de galerie: 13 – 17h. Locatie: hiero in #070.

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in (Snel)wegen, Hersenspinsels, Nieuws, Plannen 2011 en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nagenieten, doet u mee?

  1. Collega Peter van Beek heeft een mooi filmpje geschapen met een impressie van de expo! Was u er onverhoopt niet bij, kijk dan hier http://www.youtube.com/watch?v=Xr5I-bG-p_g of wacht op de volgende expositie, want die is hartelijk in den maeck.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s