Was: investment scouting, wordt: cultuurfonds

PHOTOLOGIX_celine-3674

Fragment KABK-afstudeerproject Celine de Kok, foto: PHOTOLOGIX.NL

… het gaat hier om Funds for Fun en nadere details volgen. Laat mij in de tussentijd een verhaal afsteken over de mijns inziens zeer interessante en al even serendipische ontdekkingen die ik heb opgedaan bij de afstudeertentoonstellingen van de Koninklijke Academie der Beeldende Kunsten hiero in Den Haag, alwaar ik aanbeland geraakte op uitnodiging van Sanne’s vriendin Celine de Kok, afstuderend textieldesignster met afbeelding van haar werk alhiernevens.

Aldus maakte ik kennis met Kim Nuijen, een dame die in drukke omgevingen op een trap klimt met een megafoon, roepvraagt of iedereen even naar het veugeltje wil kijken en daarna een foto neemt. De leuke spectaculariteit die zij hier vervolgens aan koppelt is het staven van de uiteenlopende gezichtsuitdrukkingen die haar benadering per persoon oproept. Lachend, fronzend, wegkijkend… Ik ben benieuwd hoeveel die gezichtsuitdrukkingen zeggen over hoe het afgebeelde mensvolk ins Algemeine in het leven staat. Quoi qu’il en soit: blader en koop hier het exemplaar van uw voorkeur.

Pieter van den Boogert

'What we wear'

Ook gaaf: het project van Pieter van den Boogert die op onderzoek is gegaan naar de oorsprong en bestemming van de kleding die wij hier in het westen plegen te dragen. Hij heeft hierover een gaaf boek in accordeonstijl gemaakt. Cover hiernaast, binnenkort ook online bestelbaar zo is mij beloofd. In geval van nu al interesse, neem even contact op met de fotograaf zelf, via hiero en dan naar de contactpagina surfen.

anoukerisman_nest

'Nest'

In de categorie subtiel confronterend lof voor serie Nest van Anouk Erisman (website), die kinderkamers fotografeerde bij gescheiden paps en mams, gekoppeld aan de dagen van de week die ze eitherzijds doorbrengen. Een weekkalender van slaapkamers, al dan niet strikt overeenkomstig de voogdij-afspraken die paps en mams ten tijde van hun splitsing troffen.

En wat dies ook al nog meer zei: Aline Baggio specialiseert zich in de consequenties van hyperrationalisatie in combinatie met kortetermijndenken. Een mooie omschrijving van de prevailing denkgedachten die door ons polderlandje lopen te heersen deze dagen (dit gelul enzo, om maar n zijstraat te noemen).

Hoe dan ook: Aline heeft een op zeer discutabele locatie geïnstalleerde picknicktafel aan een snelweg gefilmd. Koren op de molen van elke rechtgeaarde snelwegportrettist! En, maar, dus omdat het alhier de A13 betreft, post ik dit filmpje met haar toestemming en -lichting op de blog van bevriende snelwegcommunity A13, zie derhalve volgaarne http://a13.nu/2011/07/04/a13-figureert-in-kunstproject-aline-baggio/

En dan ga ik nu inpakken. Mag ik ook u adviseren weer netjes aan het werk te gaan? Evenwel bedankt voor de aandacht & Hej då allihopa (klik voor de leuk ook even op Listen)!

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Gedachtekronkels, Hersenspinsels, Nieuws, Plannen 2011 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s