Uit de oude doos: zomer 2006 & invoering nieuwe paspoortwet

PHOTOLOGIX_zelfportret-0679

Anno 2006

Op zoek naar een bestimmt beeld uit 2006 en omstreken – dat ik voornemens ben te gebruiken in een blogpost over het FFF-Cultuurfonds – stuitte ik gelijk een bliksem bij heldere hemel op het naastvolgende zelfportret, blijkens de metadata geschoten op 10 augustus 2006 om 18h45.

<FLASHBACK>
Volgens de nieuwe paspoortwetgeving mag vanaf 26 augustus 2006 niet meer glimgelachen worden op Nederlandse paspoorten en identiteitskaarten. Dit alles omwille van herkenbaarheid van idividuën door computers in het licht van counterterrorism blablabla en zus en zo
</FLASHBACK>

Sindsdien is het bergafwaarts gegaan met de collectieve plezierbeleving in Nederland. Niet verwondelijk als de autoriteiten je identiteit liever afmeten aan een onbewogen versie van jezelf. Dat vroeg om een fotoserie die het effect van een dergelijke maatregel zovast previsualiseerde – en aldus geschiedde. Het resulterende zelfportret maakte overigens geen deel uit van de expo, deed au lieu vooral dienst als check-up voor de op- en instellingen van Robert van Ginkels studio die ik mocht gebruiken om de serie tot stand te brengen.

U herbeleeft dit alles mee op good old Daily Photo, waarvan alle blogposts nog vrijelijk in de catacomben van het wereldwijde web rondspoken, al dan niet met bijbehorend beeldmateriaal. Blik toch vooral even mee terug via:

Stop smiling & Help us win this war en How 20 people got hung last night

Aan u als lezer overigens om te bepalen hoeveel ik al dan niet veranderd ben in de afgelopen 5 jaar. Mailadres van de redactie wordt als u bekend verondersteld en ook qua comments gaan de lijnen *nu* open.

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Hersenspinsels, Me myself and I, Oude doos en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Uit de oude doos: zomer 2006 & invoering nieuwe paspoortwet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s