FFF Cultuurfonds: Tipje van de sluier, deel I

PHOTOLOGIX_fff_cultuurfonds-0169

Tate Modern, November 2010

Reeds enkele dagen hoort u mij reppen over plannen een eigen cultuurfonds aan te stichten. Een en ander is ontsproten aan de wens mij te concentreren op het vermarkten van enthousiasme, rather than producten of diensten. Het fonds gaat danook niet op schaarste gestoeld, maar op de overtuiging dat al hetgeen werkelijk terzake doet in geruime mate aanwezig is. Ideeën en pecunia incluis. Dat je als kunstmakers met z’n allen collega’s bent en dat het belang van visie dat van financiële armslag overstijgt – doch dat zij allen met elkaar geëxponeerd een zeer krachtige en duurzame combinatie opleveren.

Tot zover het zoetsappige gedeelte. Over tot het chapitre der Butter beim Fisch. Het fonds bestaat uit een 12-jarig abonnement op hierna te noemen diensten/producten, tegen een bij instap te bepalen financiële tegenprestatie welke gelijk blijft gedurende de looptijd van het abonnement edoch tussen abonnementen onderling chronologisch fluctueert in opwaartse richting. (Heeft u ‘m?)

Van de abonnementsgelden komt 75% ten goede aan leuke, spannende, gave, uitdagende, verfrissende projecten van het u welbekende PHOTOLOGIX.NL (resultaten uit het verleden bieden geschikte precedenten voor de toekomst – the best is yet to come). 25% wordt naar discretie van Funds for Fun ter beschikking gesteld aan collega-kunstenaars. Zij hoeven hiervoor geen dooddoenende projectvoorstellen te schrijven, edoch kunnen volstaan met het zich op een in de ogen van het fonds inspirerende wijze bezighouden met inspirerende projecten waarvan het aannemelijk is dat zij tot inspirerende producten zullen leiden.

Uw bijdrage aan het fonds doet u onder het predicament van investering die de vrijblijvende filantropie ruimschoots te boven gaan. In de doelstelling van het fonds zit namelijk een ingenieus waardeverhogend mechaniek verankerd, over hetwelke u in deel II van ditzelfde Tipje van de Sluier (weldra toeghankelijck via deze webzijde) meer kunt verwachten te zullen gaan lezen.

Zodra het fonds loos gaat (= bijpassende website, oprichting van een stichting, juridische grondslag van een en ander), mag het eerste lid zich aanhangen voor een luttele vergoeding van 100 euro per jaar.

De vaste tegenprestatie per contribuant is vastgesteld op een niet te weigeren pakket bestaande uit:

– bij aanvang: Intakegesprek met afstemming van interesses en verwachtingen

– jaarlijks 1x: Inspirerend diner met collegaparticipanten, mede ter vaststelling van een aansprekend te ondernemen project in het navolgende jaar;

– jaarlijks 1x: Gesigneerde en genummerde fotoafdruk 50x75cm, gecoat op dibond zoals degene die u bij Gebaande paden heeft gezien, maar dan uit een serie welke exclusief tot stand gekomen is op basis van eerder genoemd aansprekend te ondernemen project in combinatie met bij intake vastgestelde interessegebieden;

– doorlopend: Verstrekking van genummerde en getekende exemplaren van door PHOTOLOGIX.NL tijdens de looptijd van uw lidmaatschap geproduceerde boeken;

– nader op te leuken met nog te specificeren commerciële voordelen in uw volop te ondernemen samenwerkingen met / veelvuldige aanschaffen bij PHOTOLOGIX.NL.

In de uiteindelijke versie van de fondsprospectus zal ik een en ander vanzelfsprekend iets minder mysterieus uit de doeken doen dan nu het geval is. Voor tussentijdse vragen kunt u zich natuurlijk wel steeds in hoogsteigen persoon wenden tot ondergetekende. Contact details worden bekend verondersteld.

Samengevat toedeledokie en tot snel!

PS Waarom investeren in kunst? Nou bijvoorbeeld hierom!

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Fundraising, Gedachtekronkels, Me myself and I, Nieuws, Plannen 2011 en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s