Tip 2 van de sluier: Ja maar, voor wie dan?

Zonder te willen doorschieten in doelgroepdenken heb ik toch s even op een rijtje gezet wie ik straks ga helpen zichzelf aan te moedigen om te participeren in het forthcoming Funds for Fun Cultuurfonds, waarvan bovendien tenminste 25% ter beschikking zal worden gesteld aan collega-mooiedingenmakers. Het is dus niet alleen PHOTOLOGIX.NL wat den klock slaet.

Kortgezegd en in klip-en-klare jij- en joutaal kom je in aanmerking je als tenminste twee van twaalf onderstaande kwalificaties denkt: “hmm, zit wat in” (of positiever). Bij meer dan vijf verwerf je het predikaat kat in ’t bakkie en zie je daar maar eens goedschiks danwel kwaadschiks onder vandaan te lullen. Alors: here we go:

1 ) Je denkt af en toe: Goh hoe zou het met Bruno zijn en typt dan het gehele adres w-w-w-.-r-e-a-d-y-2-a-m-a-z-e-.-c-o-m in de adresbalk om vervolgens tenminste 2 (zegge: twee)blogposts te lezen. Of volgt gewoon op Twitter, wat ook zo’n bijster slecht idee niet is.

PHOTOLOGIX_LHR-1058

London Heathrow by PHOTOLOGIX.NL

2 ) Je hebt gezien dat realistisch-alledaagse fotomotieven nog wel eens verrassend veel geld waard plegen te worden. Zoals het (overigens wereld-)boek Airports van Peter Fischli en David Weiss (going rate ± € 750 of desgewenst 1000 voor een € 1000 voor n mooie peaustert), de good old Hollandse Taferelen van Hans Aarsman (voor ettelijke eurosnippen), de discountsupermarkt van Andreas Gurski (₤ 1.7 miljoen ponden sterling) – en, weer iets dichter bij huis, eerdere snelwegfoto’s van het trio Baart, Markerink en Metz in het treffend getitelde boek Snelweg (vanaf louter 290 harde euros voor de paperbackversie).

2b ) Je wist dat Vincent van Gogh tijdens zijn levende loopbaan ooit maar een schilderij (deze) heeft verkocht, maar toen je dat voor het eerst hoorde vond je dat wel vreemd.

3 ) Je vindt het knap dan wel op z’n minst opmerkelijk dat ik een jaar lang keigedisciplineerd in mn eentje door Europa heb gereisd op een rantsoen van 30 euro per dag, na een jaar waarin ik elke maand een week vakantie had om zodoende mooie foto’s te kunnen maken in gansch Europa, voorafgegaan door een jaar waarin ik elke maand een mooie ingelijste foto weggaf. Dat ik zo af en toe een nochtans goedbetaalde dienstbetrekking vaarwel zeg in ruil voor een buitenproportioneel avontuurlijke doch tot nu toe veelal aanzienlijke stap voorwaarts te aller voordele. Dat ik ondanks die avonturen toch gelijk dacht, hé, wat leuk we krijgen een kindje en me sindsdien redelijk koest houd zonder overigens ook maar de schijn van burgerlijkheid over me af te roepen (inzake dat laatste, please confirm).

4) Je kocht al eerder iets dat met een PHOTOLOGIX.NL stempel is verfraaid en liefst nog vóór 2015 wil je daar de full-blown blitz mee maken aan de museale tafel van Tussen Kunst en Kitsch.

4b ) Ik heb ooit een rap voor je geschreven die je nu nog steeds op je telefoon hebt staan en die je nu ik je eraan herinner weer ns opzoek en aan iemand laat horen. (Hoi Mark, leuk dat je meeleest!)

5) Je wilt graag minder voor iets betalen dan degene die na jou komt en de kat dan maar eerder uit de boom had moeten kijken. Samengevat wil je gewoon beloond worden voor gezond pionierschap.

6) Je hebt vertrouwen in je carrièreontwikkeling en evenredig veel schijt aan CAO-onderhandelingen. Wat nou 1% erbij?

PHOTOLOGIX_London-0016

You is halverwege. Waarom dat nog niet genoeg is leest you precies hieronder

7 ) Je begrijpt dat de komende jaren in het teken staan van toenemende congruentie tussen rendementsdenken en intuïtief-contextuele bekwaamheid. Van visie en onderscheidend vermogen. Van het verschil maken: letterlijk. Door de regeltjes te volgen kom je in het beste geval halverwege en halverwege is doorgaans niet echt the place to be.

8 ) Kunst verkopen is ook een kunst. Je vindt het een goed idee dat er wat herrationalisatie wordt losgelaten op de cultuursector, maar baalt van de manier waarop kunst wordt gezien als achterlijke bezigheidstherapie voor wazige medemensen. Want je gelooft dat mooie dingen mensen inspireren, ze op ideeën brengen en ze helpen om ook hun eigen potentieel te ontdecken ende ontplooyen.

9 ) Je verwacht dat ook de expositie Poldermotieven weer een spannend en verrassend schouwspel zal opleveren: drukbezocht door enthousiaste en terzake zeer bekwame medemensen die het ontmoeten waard zijn.

10 ) Je zou wel ns met me mee op pad of reis willen, maar het kwam tot nu toe steeds niet uit.

11 ) Je had vroeger modeltreintjes of hebt ooit tenminste gedurende een week postzegels verzameld.

12 ) Je houdt van lekker eten en enthousiaste mensen.

12b ) Je hebt zelf al een andere en desnoods betere reden bedacht dan alles wat hierboven staat (ook in dat geval: dank voor je mededeelzaamheid per comments of e-mail).

PHOTOLOGIX_UA-0256

Raadjeplaatje.UA

Voor het geheel uitlezen van deze post krijg je zovast deze blijde foto ter inzage cadeau. Wie de locatie (op straatniveau) als eerste juist weet te raden, krijgt per eerdaagse postduif een mooie print toegestuurd.

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Fundraising, Hersenspinsels, Me myself and I, Nieuws, Oude doos, Plannen 2011 en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s