Sociaal kapitaal en HORIZONS!

Every so often link ik graag naar een mooie blogpost van collega-pionier Sanne Roemen over Sociaal Kapitaal. Net als zij ben ik der Meinungder Überzeugung zelfs dat zelfstandig ondernemers wel degelijk waarde toevoegen, ook al ‘zijn’ ze zelf hun belangrijkste en soms enige product.

Dat toevoegen van waarde doen zij onder andere door hun zelfstandigheid in te zetten als tool voor het creëren van verbindingen tussen grote bedrijven. Die kunnen zich daardoor extra goed concentreren op hun core business. Om vervolgens van daaruit – en niet op aan de haren erbij gesleepte wijze – alsnog hun steentje kunnen bijdragen aan initiatieven met een breder kader dan hun eigen missie en visie.

Aldoende vergaren zelfstandigen alle gelegenheid om cross-disciplinair bezig zijn, muren te slechten. Het schaarste-denken voorbij. Duurzaamheid nastreven, juist ook in commerciële en financiële zin.

Canon 5D MarkII

Gelukkig ziet een groot aantal grote bedrijven ook in dat de huidige omstandigheden om een nieuw soort doeltreffendheid vragen. En zo zat ik vanochtend samen met projectpartner Roelof de Vries (aanstormend BN-er dankzij van Geenstijl en NRC maar/en vooral dankzij allerlei panoramisch moois dat hij in het dagelijks leven zoal maakt) bij Kamera-Express, leverancier van foto-apparatuur. Insteek: een Canon EOS 5D-MarkII en een 200mm-lens die wij willen gebruiken voor het project 2012-New Horizons. Op een vakkundige doch vriendelijke doorzaging onzerer plannen volgde een oorverdovende GO van de dienstdoende ballotagecommissie. Waarvoor dank! En dus schakelen we vliegensvlug over naar de installatie van een en ander.

Voor wie nog niet eerder van 2012-New Horizons gehoord heeft: onder deze titel ga ik samen met voornoemde Roelof een jaar lang leuk doen op het dak van het vier-sterren Atlantic Hotel in Kijkduin en dat moet je straks gezien hebben dus vervoeg je snel op onze Twitter- of Facebookpage om nog nét een klein stukje (12 nachtjes slapen) van de aanloop mee te maken. Als beloning kun je vanaf 1 januari een jaar lang je lol op qua horizongluren.

Dus 🙂 Voilà, quoi!

En als u nog op zoek bent naar een leuk kerstcadeautje voor deze of gene, gewoon even klik doen op onderstaand logo van Kamera-Express en iets moois uitzoeken. Vandaag en morgen besteld = nog voor de kerst in huis. Schijnt goed de zijn voor de economie en voor onze internationale reputatie, maar/en belangrijker: u moedigt uw vriend(in), kennis, familielid (m/v) aan om in 2012 net als wij hele mooie dingen te maken.

Proost daarop!

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Fundraising, Nieuws, Plannen 2012 en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s