75 jaar snelwegen = Poldermotieven voor iedereen!

Trouwe volgerts,

Hoewel ik dit blog doorgaans gebruik om over vrolijke zaken te berichten, is het leven van een zelfstandig ondernemer – of wie dan ook – nu eenmaal niet altijd R-geur & M-schijn.

Tot mijn grote spijt ben ik er niet in geslaagd u morgen op een feestje te trakteren naar aanleiding van de 75ste verjaardag der Nederlandschen snelweg. Verwoede pogingen daartoe hebben niet onverlet gelaten dat ik op deze anderszins heuglijke dag voor ettelijke duuzenden euro’s aan Poldermotieven op mijn werkkamer heb staan. Werkloos.

Werkloze Poldermotieven in uhm... actie

Ik zou hier onder deze omstandigheden graag – maar wil mijn teleurstelling hier en plein public wat beteugelen – een potje met u Zwartepieten over de diverse instanties die bedankten voor de nochtans fraaie mogelijkheid Poldermotieven deel uit te laten maken van de broodnodige initiatieven ter Opleuckingh van het imago der Nederlandschen infrastructuur. Waar we behalve verveeld ook verrukt naar zouden kunnen kijken. Met dezelfde ogen. Voor hetzelfde geld.

Jammer voor Poldermotieven is nu juist om te laten zien dat de snelweg (en het leven van alledag überhaupt)  veel leuker / interessanter / fraaier / diepgaander / spannender / verrassender / you name it – is, dan de reputatie die hij geniet. Voor zover je in de status quo van genieten kunt spreken.

Maar goed. Laten zien dus. Liefst aan zoveel mogelijk mensen, zodat de wereld een stukje vrolijker wordt. Dat is wat ik hier bij te dragen heb.

Nuwel, alvorens te verzanden in filosofie: om alsnog een feestje te organiseren heb ik de Poldermotieven in een online expositie verwerkt, waarvan u op zondag 15 april voor eigen gebruik GRATIS beeldmateriaal in hoogresolutie (voor afdrukken t/m A2) kunt downloaden. Ook is het beeldmateriaal beschikbaar voor leuke artikelen zoals op de website van Urban Signature, eerder deze maand.

Mocht u voor, tijdens of na het bekijken van de foto’s zin krijgen in een ritje over ’s lands wegen: twijfelt niet. Zoals iedere dag is het daar ook vandaag weer uitstekend weer voor.

Bon voyage!

Ook leuk: berichtgeving over de aanleg van de eerste snelweg in de links onderaan dit verhaal van Geschiedenis24. Rechtstreeks uit de jaren ’30 van de vorige eeuw!

En het downloaden der Poldermotieven doet u dus hier!

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in (Snel)wegen, Expositie, Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op 75 jaar snelwegen = Poldermotieven voor iedereen!

  1. Pingback: Je podium: Pakken of Creëren? | Ready2Amaze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s