Zomaar wat vragen

En zo bevond ik mij afgelopen vrijdag met dank aan Twitterkennis Ton Bil ineens in ettelijke treinen naar het Zuiden, uiteindelijk totaan het Zwartewoudse Freiburg aan toe. Aldaar heb ik mijzelf uitgebreid de gelegenheid gegund om vrijelijk na te denken over van alles en nog wat. Sterker nog, zulks had ik tot doel ende missie van deze reis verheven.

Nadenken over bestaansrecht en invulling van Transitoland Europa (meer weten?), nadenken over een eigen fotoproject voor 2013, nadenken over het onder grotere aandacht brengen van Sfeervangers, nadenken over nieuwe markten voor Poldermotieven, nadenken over een tentoonstelling van 2012 – New Horizons. Nadenken over het commercieel rendement van al het voornoemde. Veel denken dus. Denken tijdens de treinreis, denken tijdens het wandelen, denken tijdens het stilzitten, daarbij soms in slaap vallen. En bij dat alles zo min mogelijk gestoord worden. Heel gezond en verhelderend op z’n tijd.

En als bijproduct van het gerichte nadenken ontstaan dan altijd onverwachtse (en daarin dus voorspelbare) gedachtesprongetjes, waarvan onderstaand een aantal opgesomd te uwer vermaeck:

– Hoe cool zou het zijn om een GPS-sensor in de Alpensneeuw te verstoppen en realtime te monitoren hoe lang deze erover doet om in de Noordzee (of elders) uit te komen?

– Die drones die ze in Afghanistan gebruiken, hoe lang zou het duren voordat die gehackt worden om vervolgens in hartje Londen (of anywhere aan onze kant van de wereld) gebruikt te worden om mensen en dingen mee overhoop te schieten?

– Als er een Derde Wereldoorlog komt, zou Europa dan überhaupt wel mogen meedoen?

– Als HET Higgsdeeltje bestaat, hoeveel zijn er daar dan van? Hoeft geen absoluut getal te zijn, maar bijvoorbeeld hoeveel per atoom? Of hoeveel per pot pindakaas?

– Wil iemand de correlatie tussen Duitse voornamen en autobezit uittekenen? Merk en type + kleur svp.

– Vindt u het ook zo fijn dat er een buitenland bestaat?

– In de tijd dat men dacht dat Nederland plat was, zouden ze toen bang geweest zijn bij Venlo van de kaart af te vallen? En is het erg onterecht om dat gevoel nog steeds te hebben?

– Wanneer zie je seriös nog musjes in een gemiddelde Nederlandse stad, echt?

– Hoe komt het dat Duitse voetgangers er zoveel plezier in scheppen en plein public voor een rood stoplicht te wachten?

Nouja, en zo wat dies dus nog meer zoal zij. U hoort het al, belanghebbende materie. Met als bonus een foto vanaf mijn telefoon wegens camera gerieflijk thuisgelaten.

En route

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Hersenspinsels, Nieuws, Op reis (of: ~ geweest) en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Zomaar wat vragen

  1. Zo, er is wat tijd voorbijgegaan sindsdien zeg. Genoeg tijd om me te realiseren dat deze reis een kritiek station was op weg naar de eerste expositie van 2012 – NEW HORIZONS. Projectpartner Roelof de Vries heeft er een spetterende 360-graden foto van gemaakt, zodat iedereen de expo naar believen kan herbeleven: http://2012-newhorizons.com/360/

    En/maar waarom die expo nou juist tijdens deze reis materialiseerde. Weet niet. Misschien omdat ik de rust en ruimte ervoer waar het me in het hele project om te doen was. Resonance. Synchronicity. En dat dankzij de treinkaartjes die Ton overhad. Mooi allemaal, heel mooi.

  2. Pingback: Hoe het was in Zürich, over de fijne kneepjes van het boekbinden | Ready2Amaze!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s