Ja maar, hoe was het bij/in/tijdens/met…

In mijn nieuwsbrief Mee op Avontuur pleeg ik van alles en nog wat aan plannen en toekomstigheden te vermelden. Helaas is de ruimte om na afloop in de volgende edities over dat alles te berichten beperkt. Handig om dan een blog te hebben om die overvloed een plaats te kunnen geven.

Zoals daar waren:

Inspiratieweek in De Berghut (Rauris – AT, za 15 – za 22 juni):
PHOTOLOGIX_Berghut-1712

Met tien onbekenden een week lang in een Berghut wonen. Ontspannen, wandelen, nadenken, soms zelfs alledrie tegelijk. Dat was dus gaaf! Lees de impressie die ik zelf na afloop schreef, of het verhaal van Inspiratieweek-initiatiefneemster Nel over de waarde van geduld. Of check de foto’s van Saskia.

Inspiration Monday in Rotterdam (ma 24 juni):
Inspiration_MondayTof om bij te zijn. Mijn verhaal over Overvloed had ik bij wijze van experiment al vooraf online gepost en aangekondigd. Het mocht de pret op de avond zelf niet drukken. Je kunt het verhaal hier in z’n geheel nalezen. Conclusie: het enige tekort dat we ervaren is een tekort aan bewustzijn. Daardoor herkennen we overvloed niet – en als we het wel doen, zijn we geneigd het overvloedige alsnog schaars te maken. Omdat dat economisch gezien in de huidige status quo nu eenmaal de meest logische manier is om met overvloed om te gaan. Enfin, hier lees je dus het hele verhaal nog eens terug. Dank aan Jan Peter Bogers die me toestond mezelf bij deze gelegenheid uit te nodigen 🙂 Foto hierboven is van Lia Zaal en hier bekijk je desgewenst hoe de rest van de avond er uitzag.

Permanent Beta Dag #2 (Amersfoort, di 2 juli):
Zeer waardevolle bijeenkomst van gave mensen, en gelukkig staat de volgende editie nu al gepland. 4 november is het zover. Permanent Beta Dag zie ik als een schoolvoorbeeld van schijnbaar moeiteloos iets übernuttigs organiseren. Geen netwerksfeer maar gewoon een lekkere, constructieve flow. De hele dag lang, omdat sprekers (o.a. Martijn Aslander, Yuri van Geest (van o.a. Singularity University), Herman Kopinga (uitvinder van o.a. de Likejar), Annette Dölle (van Keep It Clean Day) en luisteraars heerlijk met elkaar blend-den. Blij met het enthousiasme over mijn workshop ‘Het verschil tussen iets willen’, waarin ik deelnemers elkaar op Socratische wijze (zo werd mij verteld) liet ondervragen om ze te helpen hun stoute schoenen om te toveren tot zevenmijlslaarzen.

Lars Rengersen, die ik bij PBDay voor het eerst trof en daarna drie dagen later gelijk nog eens, schreef een gaaf verslag van de dag. Je leest het op http://www.larsrengersen.nl/2013/07/permanent-beta/

Pecha Kucha Amsterdam (wo 3 juli, foto Adam Nowek,  www.adamnowek.com)
Eerder vertelde ik op Pecha Kucha-avonden over NEW HORIZONS in het Huis voor Beeldcultuur in Breda (maart 2012), bij TAC in Eindhoven (juni 2012) en in het Theater aan het Spui in Den Haag (juli 2012). De verhalen van toen gingen vooral over de fotografische uitdaging en dito resultaten.

Sindsdien is het avontuur van NEW HORIZONS steeds beter gaan passen bij de Pecha-Kucha presentatievorm van 20 beelden x 20 seconden. De voorbereiding op deze Amsterdamse editie leverde een hele mooie inventarisatie op van het avontuur tot dusverre. Van eerste idee tot huidige tussenstand. Met terugwerkende kracht indrukwekkend wat er in de tussentijd allemaal is voorgevallen. En ook voor mijzelf erg prettig om alle stappen expliciet te benoemen en de artistieke waarde ervan onder ogen te zien. Als je ergens middenin zit, lijkt het allemaal al snel heel normaal. Iets actief bijzonder houden is dan een welkome vaardigheid. Hoe dan ook, veel posters omgeruild voor ingevulde boarding passes en mooie aanknopingspunten voor vervolgactiviteiten in het Amsterdamse. Dank aan Joop en Jeroen van Golfstromen voor het faciliteren van dit moois.

Voor wie bij de volgende editie aan wil schuiven en wil weten wanneer die waar plaatsvindt, it takes nothing but a like @ https://www.facebook.com/pechakuchanightamsterdam

Cowork Friday (Deventer, vr 5 juli):
Voor mij de eerste en voor de organisatoren de laatste editie van een mooi evenement, dat zijn tijd misschien wel vooruit geweest is. Ik zie voor in-company coworking (het gebruik van overtollige bedrijfsruimte BINNEN grote bedrijven om kruisbestuiving met zelfstandig ondernemers aan te jagen) namelijk hele mooie perspectieven. Makkelijk dus om aan collega-Berghutgast Saskia op de Weegh toe te zeggen eens naar Deventer af te reizen om eens zo’n Cowork Friday mee te beleven.

Aldus waren we te gast bij het Deventer Groenbedrijf, met wie wij ondernemers (zo’n 12 in getal) halverwege de dag samen nadachten over hoe zij ook oudere werknemers carrièreperspectieven kunnen blijven bieden. De rest van de dag werd gevuld met zelfstandig werken (ochtend) en presentaties (middag, inclusief een verhaal over NEW HORIZONS). Aan de hand van Lars Rengersen, ja dezelfde van hierboven, kun je de gansche dag uitgebreid na- en meebeleven. Dat doe je desgewenst hier: http://www.larsrengersen.nl/2013/07/coworkfriday-bedankt/

Mooi concept, zoals gezegd. Het is mij eraan gelegen ook in Den Haag dit soort zaken te doen ontspruiten en de ervaringen van Cowork Company in 2009 en 2010 kunnen daar natuurlijk volop aan bijdragen. Nu nog even een zee van tijd vinden om het ook allemaal in gang te zetten.

Het afscheidsfeestje van Janne van Pluk je Momenten (Utrecht, za 6 juli):PHOTOLOGIX_Afscheid_Janne
Inspirerende gathering. Over dingen voor elkaar krijgen gesproken. En over het omarmen van al wat je tegenkomt, tijdens deze gelegenheid zelfs zo letterlijk als het maar zijn kan. De Sfeervanger-foto’s bewijzen het 🙂 Als je van pioniers houdt, check de foto’s. Er liepen er hier een heleboel vrij rond. En Janne, die wereldwijd mooie momenten gaat vinden, is op het moment van schrijven in Denemarken, met al een paar duizend kilometer en een paar honderd mooie momenten op de teller. Time flies! Je kunt Janne volgen via http://www.plukjemomenten.nl/

~~

Zo, kijk. En dat alles past er natuurlijk niet zomaar bij in een nieuwsbrief. Ben je benieuwd wat er volgende keer in retrospectief op Ready2amaze komt te staan, cq. wat er allemaal voor leux in aantocht is? Schrijf je dan hier in voor de maandelijkse nieuwsbrief Mee op Avontuur, dan hoor je het voortaan vanzelf en van te voren.

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Lezing, Nieuws, Ontmoetingen, Synchroniciteit en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s