Maak werk van je droom #3: Durf te vragen

Het is mijn wens en bedoeling om in 2014 op iedere werkdag een groep van tenminste 12 geïnteresseerden te vertellen over NEW HORIZONS. Dat is de route die uiteindelijk leidt naar 4 december in  de Grote Kerk in Den Haag, hierna te noemen: Feestelijke presentatie kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS.
Een van de onderwerpen waarover ik lezingen zal ontwerpen is hoe je werk maakt van je dromen. Dat doe ik al een tijdje en ik ga er voor het gemak van uit dat ik daar in de tussentijd goed in ben geworden. En anders word ik het wel door er een jaar lang over te vertellen.
Want hoe doe je dat, werk maken van je dromen – in 10 delen:

DEEL 3: Durf te vragen

Nog steeds met je droom bezig? Mooi zo. Dan ben je inmiddels al aardig wat stappen op weg. Er zijn je wat dingen toegevallen, maar die volstaan nog niet om in één keer je droom in elkaar te sleutelen. Daarvoor is meer nodig. Tijd meestal, geld vaak, expertise en ervaring. Die je misschien zelf niet hebt. Maar anderen wel. Hoe krijg je met jouw project toegang tot al die middelen?

Door erom te vragen.

En daarbij helpt het om je droom nog beter onder woorden te brengen dan je tot nu toe al hebt gedaan.
– Wat wil je bereiken?
– Wat heb je al bereikt?
– Wat heb je nodig?
– Wat kun jij betekenen voor iemand die iets voor jou betekent?

Kies in je samenwerkingen altijd voor mensen die dat wat zij doen beter doen, en grager doen, dan jijzelf. Dit zijn de mensen die je dichter bij je droom kunnen brengen. En dat met plezier doen wanneer je ze daarvoor de ruimte geeft, het vertrouwen en de waardering.

Maak het leuk! Misschien wel met deze quote in je achterhoofd, alweer van Antoine de Saint-Exupéry:

“If you want to build a ship, don’t drum up people together to collect wood and don’t assign them tasks and work, but rather teach them to long for the endless immensity of the sea”

Bemanning NEW HORIZONS

Bemanning NEW HORIZONS

Het NEW HORIZONS-team (zie hierboven, en voor nadere kennismaking http://newhorizonsahead.nl/crew) is inmiddels zowat een compleet elftal, met ieder een eigen plek op het speelveld. Niet van de ene op de andere dag ontstaan, maar des te zorgvuldiger samengesteld. Als captain zorg ik ervoor dat iedereen het beste van zijn vaardigheid, ervaring en liefde kan toevoegen aan het kunstwerk waaraan wij allen werken – en dat ons allen van brood en spelen voorziet.

Wat heb jij nodig voor de volgende stap?
En wie kan jou daar het beste bij helpen?

Ik werk op dit moment aan het voorverkopen en daarmee mogelijk maken van mijn kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS. Dat is een spannend avontuur en als je wilt kun je het meebeleven via de nieuwsbrief ‘Mee op Avontuur‘. Intekenen op het boek kan ook online, en wel hier.
Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Droom en werk, Gedachtekronkels, Handreikingen, Hersenspinsels, Me myself and I, Nieuws, Plannen 2014, Zevenmijlslaarzen. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s