Maak werk van je droom #5: Ga door!

Het is mijn wens en bedoeling om in 2014 op iedere werkdag een groep van tenminste 12 geïnteresseerden te vertellen over NEW HORIZONS. Dat is de route die uiteindelijk leidt naar 4 december 2014 in de Grote Kerk in Den Haag, hierna te noemen: Feestelijke presentatie kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS.
Een van de onderwerpen waarover ik lezingen zal ontwerpen is hoe je werk maakt van je dromen. Dat doe ik al een tijdje en ik ga er voor het gemak van uit dat ik daar in de tussentijd goed in ben geworden. En anders word ik het wel door er een jaar lang over te vertellen.
Want hoe doe je dat, werk maken van je dromen – in 10 delen:

DEEL 5: Ga door!

En als je klaar bent met doorgaan, ga dan nog verder door. Want nu je al zo ver gekomen bent, gaan mensen iets vinden van wat je doet. Dragen ze je een warm hart toe, dan is de kans groot dat ze je beginnen helpen. Zijn ze wat cynischer – wat ze dan zelf steevast realistisch nomen –  dan komen ze je vertellen dat wat jij wilt niet kan. Wat lastig is, want hoewel je het gevoel hebt dat het wel kan, kun je dat pas bewijzen als het zover is. En daarbij is tegenwerking niet welkom.

Of toch? Want die tegenstand zorgt ervoor dat je je verhaal en je droom nog verder kunt toespitsen. Door je droom nóg beter uit te leggen en in de tussentijd gewoon door te gaan met waar je mee bezig bent. Omdat de proef in de pudding zit. En die pudding kun je niet klaarmaken als je alles uit je handen laat vallen om te gaan vertellen dat je heus wel gelijk hebt en hunnie ongelijk.

Dit is wat Andy Warhol erover zegt, en waar hij kunst zegt kun je gerust ‘droom’ lezen.

“Don’t think about making art, just get it done. Let everyone else decide if it’s good or bad, whether they love it or hate it. While they are deciding, make even more art.”

Of Nelson Mandela, die zei er ook eens wat moois over, en die kan het weten:

“It always seems impossible until it’s done.”

Prototype #1: NEW HORIZONS, kunstwerk-in-boekvorm

Prototype #1: NEW HORIZONS, kunstwerk-in-boekvorm

Het is niet zo gek dat mensen een boekproject van € 100 000 voor onmogelijk houden. Maar ik weet wel dat iets pas mogelijk wordt als je het zelf voor mogelijk houdt. De vraag is niet of, maar hoe. Hoe maak je iets mogelijk? En het is niet erg als je dat nog niet weet, zolang je steeds maar weer bij die vraag terug kunt komen. En in de tussentijd door blijft gaan. Verder, steeds verder.

Hoe blijf jij bij de Hoe-vraag?

Ik werk op dit moment aan het voorverkopen en daarmee mogelijk maken van mijn kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS. Dat is een spannend avontuur en als je wilt kun je het meebeleven via de nieuwsbrief ‘Mee op Avontuur‘. Intekenen op het boek kan ook online, en wel hier.
Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Droom en werk, Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s