Maak werk van je droom #7: Laat het gebeuren

Het is mijn wens en bedoeling om in 2014 op iedere werkdag een groep van tenminste 12 geïnteresseerden te vertellen over NEW HORIZONS. Dat is de route die uiteindelijk leidt naar 4 december 2014 in de Grote Kerk in Den Haag, hierna te noemen: Feestelijke presentatie kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS.
Een van de onderwerpen waarover ik lezingen zal ontwerpen is hoe je werk maakt van je dromen. Dat doe ik al een tijdje en ik ga er voor het gemak van uit dat ik daar in de tussentijd goed in ben geworden. En anders word ik het wel door er een jaar lang over te vertellen.
Want hoe doe je dat, werk maken van je dromen – in 10 delen:

DEEL 7: Laat het gebeuren!

Nadat je via een feest je enthousiasme vrolijk gelanceerd hebt, kun je zelf even afstand nemen. Je hebt het nodige in beweging gezet, en na gedane arbeid is het goed rusten. Bovendien gun je zo andere mensen en krachten de ruimte om je te helpen. Take it easy, je hebt voor nu wel even genoeg gedaan. Tijd om even op adem te komen. De grootste duik moet nog komen.

NEW HORIZON #4895, 22.07.2012 - 23h00

NEW HORIZON #4895, 22.07.2012 – 23h00

Zelf vind ik dit een van de lastigste onderdelen van het creatieproces. Omdat ik er altijd alles aan wil doen. Niet lui zijn, achteraf kunnen zeggen dat ik er alles aan gedaan heb. Maar Vertrouwen dat dingen goed komen, is minstens net zo belangrijk als steeds op elk moment het juiste doen. Het een zorgt voor het ander en het andere voor het een. En op sommige momenten is het gewoon beter om dus juist niets doen. Alles even laten bezinken en aanzien. Om datgene waar jij leven in hebt geblazen, eigenhandig tot bloei te laten komen. Tijd voor een strandwandeling?

Wat doe je hier nog?!

“Alles voegt zich naar dat wat te gebeuren staat.”

Of zoals Paulo Coelho het in ‘De Alchemist’ (TIP) omschrijft:

“Als je écht iets wilt, spant het hele universum samen om ervoor te zorgen dat je je droom verwezenlijkt.”

Ik werk op dit moment aan het voorverkopen en daarmee mogelijk maken van mijn kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS. Dat is een spannend avontuur en als je wilt kun je het meebeleven via de nieuwsbrief ‘Mee op Avontuur‘. Intekenen op het boek kan ook online, en wel hier.
Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Droom en werk, Gedachtekronkels, Handreikingen, Hersenspinsels, Human scale, NEW HORIZONS, Plannen 2014, Synchroniciteit, Zevenmijlslaarzen en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s