Nieuwjaarsspeech-to-self bij Ruimte voor Helden

PHOTOLOGIX_Ruimte_voor_Helden_Nieuwjaarsspeech-9258Wie schrijft er eens een nieuwjaarsspeech voor je als je zelfstandig onderneemt? Waarschijnlijk niemand en dus bedachten Marc en Yvonne van trainings- en coachingsinstituut Ruimte voor Helden dat het een goed idee zou zijn om een aantal zelfstandigen uit te nodigen om hun eigen speech te schrijven. Die zij vervolgens aan je zouden voordragen, in het goede gezelschap van een set collega-zelfstandigen.

Dat leek me wel wat en dit is wat Marc me afgelopen vrijdag aldus voorlas:

Lieve Bruno,

Ik ben trots op je. Wat jij in 2013 gedaan hebt, en in 2014 aan het doen bent, is velen tot inspiratie. Inspiratie om, ieder op zijn of haar eigen manier, op zoek te gaan naar gewaarwording. Om het leven te leven als een reis, met als route en bestemming om te worden wie je bedoelt bent te zijn. En om alles wat je op je weg tegenkomt te omarmen als dankbaar onderdeel van die reis. Jouw eigen reis naar de horizon, langs alles wat zich tussen hier en daar bevindt.

Zo was 2013 het jaar waarin je de afstapte van het observeren, om ruimte te maken voor het ervaren. Van kijken naar voelen en beleven. 24 uur op het Zuiderstrand, eerst in april als onderzoek naar de waarde van overvloed. Toen nog eens in september, in teamverband. De vrije vlucht, een onderzoek naar moeiteloosheid. En de grote wandeling tijdens de laatste Nieuwe Maan van het Jaar. Van zonsondergang tot zonsopkomst. Pionieren, los van alle bestaande referentie kaders. Niet face-to-face met de horizon, maar in parallel eraan. Het ervaren ook van het eigenhandig vormgeven van Vitale samenwerkingen met mensen die herkennen wat jij herkent, en geloven wat jij gelooft.

Voorbij de schaarste, dat is de lijn die je in 2013 hebt ingezet door je nog verder los te maken van de verplichtingen die de ‘vrije markteconomie’ ons lijkt op te leggen. Om niet te denken in termen van doelgroepen en exploitatie, maar in vrijheid en waarde. Om alles te delen wat je over hebt, omdat er wanneer je dat doet geen tekort kan bestaan.

De reis die je maakt die vraagt om Visie, Verbinding en Vertrouwen, zoals alles wat wil ontstaan daarom vraagt. Zoals alles vraagt om op het juiste moment, op de juiste plaats te gebeuren. Moeiteloos.

Ik wens je alle moed die ervoor nodig is om in 2014 door te gaan met wat je in 2013 tot leven hebt gebracht. Om het volhouden achter je te laten en alles wat je tot hier aan toe aan kennis en ervaring hebt verzameld Voorwaarts te integreren. Naar het feest. Het grote feest op 4 december, de presentatie van NEW HORIZONS als monumentaal kunstwerk in boekvorm, in de volledige oplage van 2012 exemplaren. En naar alle feestjes die erom vragen tussen nu en dan gevierd te worden. De eerste expositie uit het boek, op zondag 2 februari in Dordrecht. De meer dan 200 keer dat je wordt uitgenodigd het verhaal van de horizon met nieuwe mede-avonturiers te delen, voor een steeds weer groeiend publiek. En de geboorte van je tweede kind aan het einde van de komende zomer. Dat je ieder van die bijzondere gebeurtenissen dankbaar mag vieren met allen die jou lief zijn, en omgekeerd, in het bijzonder met Sanne en Lasse.

Ik wens je dat je binnen jezelf en om je heen alles kunt verzamelen wat je in 2014 tot dienst is, voorbij alle grenzen van wat je nu al weet en kent. Zodat je je oneindige kracht leert ervaren en met waardigheid kunt dragen.

Ik wens je een wonderbaarlijk 2014.

Bruno

Waarbij 4 december natuurlijk verwijst naar de presentatie van NEW HORIZONS, kunstwerk-in-boekvorm in 2014.

** UPDATE, november 2016 **

In 2016 organiseer ik samen met Ruimte voor Helden de Nieuwjaarsspeech 2017. Wees welkom jezelf in je eigen woorden toe te laten spreken. Hier lees je meer:

http://www.nieuwjaarsspeech2017.eventbrite.com

** Einde UPDATE **

Meer over Ruimte voor Helden lees je op:

http://www.ruimtevoorhelden.nl

NEW HORIZONS #4316 en #4317, 28.06.2012 - 20h00 en 21h00

NEW HORIZONS #4316 en #4317, 28.06.2012 – 20h00 en 21h00

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Gedachtekronkels, Handreikingen, Hersenspinsels, Lezing, Me myself and I, NEW HORIZONS, Nieuws, Synchroniciteit, Zevenmijlslaarzen. Bookmark de permalink .

Een reactie op Nieuwjaarsspeech-to-self bij Ruimte voor Helden

  1. Julia Bonte zegt:

    Wat een speech, om stil van te worden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s