Haagse horizon wint eremetaal op ‘WK voor Boeken’ 

LEIPZIG/DEN HAAG – Bij de verkiezing van de Schönste Bücher aus aller Welt is kunstwerk-in-boekvorm NEW HORIZONS van Bruno van den Elshout bekroond met een bronzen medaille. Aan deze prestigieuze wedstrijd in boekenstad Leipzig nemen 700 boeken deel, die in hun landen van herkomst eerder zijn uitgeroepen tot Best Verzorgde Boeken.

NEW HORIZONS is een in commercieel en technisch opzicht onwaarschijnlijke boekpublicatie die tot stand is gekomen doordat 700 liefhebbers voor in totaal € 100.000 op het boek intekenden. Zij maakten daarmee het ontwerp en de productie van het omvangrijke werk mogelijk. De eenmalige oplage van het boek omvat 2012 genummerde exemplaren, van ieder 3.5 kilo.

De jury van de boekenwedstrijd prijst NEW HORIZONS om de combinatie van minimalisme en monumentaliteit (“…met de robuustheid van een massief stuk gepolijst hout…”), en het treffende contrast tussen de gekozen vorm en de veranderlijkheid van het in beeld gebrachte uitzicht.

Het volstrekt tekstvrije boek ligt door een bijzondere bindwijze op alle bladzijden vlak open en brengt 300 afbeeldingen van hetzelfde uitzicht samen tot een visuele reis. De beelden werden in het jaar 2012 verzameld door een vernuftige machine die kunstenaar Bruno van den Elshout in samenspraak met technicus Roelof de Vries ontwikkelde en bouwde. De installatie met ruitenwisser, sproeivoorziening en verwarming fotografeerde de horizon een heel jaar lang vanaf het dak van hotel NH Atlantic in Den Haag, op ieder heel uur van iedere dag, uiteindelijk 8.785 keer.

Het boek NEW HORIZONS is samen met 23 grote werken uit de omvangrijke beeldverzameling nog tot en met komende zondag (8 maart) te bezoeken als tentoonstelling bij Panorama Mesdag in Den Haag.

Meer informatie op http://www.newhorizonsahead.nl

(Datum: 03.03.2015)

NEW HORIZONS, foto door The Eriskay Connection

NEW HORIZONS, foto door The Eriskay Connection

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Boeken en publicaties, Droom en werk, NEW HORIZONS, Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s