Nieuwjaarsspeech-to-self 2017

photologix_nieuwjaarsspeech2017-2931

De nu volgende nieuwjaarsspeech schreef ik bij het begin van 2017 voor mezelf. Sanne droeg m op vrijdag 13 januari 2017 aan me voor tijdens de bijeenkomst Nieuwjaarsspeech 2017 die ik samen met Ruimte voor Helden organiseerde:

Lieve Bruno,

Welkom in 2017. Je hoopt dat je je er goed thuis zult voelen en dat je er veel moois aan zult kunnen bijdragen. Je wenst dat je veel liefde kunt geven aan mij, aan Lasse en Elin, onze ouders, broers en zussen en iedereen met wie je in 2017 leeft en werkt. ‘Samen’ wordt in 2017 nog belangrijker, en fijner, dan het in 2016 was.

In het voorbije jaar leerde je veel over het belang van helderheid en dankbaarheid als vertrekpunt van alles wat je doet en laat. ‘Even lief zijn voor jezelf’ schreef je voor jezelf, voor momenten waarop het leek alsof je werk en bedoelingen niet op de liefdevolle ontvangst konden rekenen waarop je had gehoopt. Om op andere momenten weer ten volle te ervaren hoe Wonder-vol het leven altijd zijn weg vindt. En hoe makkelijk alles wordt wanneer je daarop vertrouwt, ook al lijkt er soms niets moeilijkers dan dat.

Je beleefde in 2016 veel plezier aan de 24-uurs horizonobservatie ‘Zwaaien naar de Zomer’ en de eerste Grote Gezellige Zwijgpicknick. Je was veel meer thuis dan in voorbije jaren en reisde minder. Het Retourtje Groningen verruilde je voor Tijd maak je Maandag, en je hervatte je kraanwaterproject. Met Lasse bouwde je mooie treinbanen en Elin ging voor het eerst met je mee op avontuur. We genoten van een heerlijke zomervakantie op de Mommenhoeve.

In 2017 wil je meer regie nemen. Durven leiden. Met als bijzonder vooruitzicht alvast de wandelreis die je dit voorjaar met je broertje organiseert onder de titel ‘Verkenning van de Bron’. Ook komt er een nieuwe 24-uurs horizonobservatie en ga je op zoek naar een permanente tentoonstellingsgelegenheid – een Thuis – voor NEW HORIZONS. Ook thuis ga je meer thuis maken. De nieuwe vloer in de huiskamer en je nieuwe werkplek dragen daar aan bij. De huizenruil die we in de zomer willen ondernemen, zal ons een heerlijke vakantie brengen.

Je wilt in 2017 je manier van werken meer zichtbaarheid en herkenbaarheid geven. Die wens draagt bij aan kracht aan de bijeenkomsten die je organiseert en de samenwerkingen die je onderneemt. De Reis, Kijk en Luister-avonden voorzien in een wens die veel mensen delen: om in een plezierige en verzorgde sfeer zinvol samen te komen met mensen van verschillende achtergronden. De ontmoeting als kunstvorm.

Je nodigt je gasten en jouzelf uit om verder te kijken dan de grenzen van je comfortabele bubbel. Zonder te vervallen in angstreflexen waar bedrijven, politici, media, en mensen in het algemeen, in 2017 steeds nadrukkelijker een beroep op doen. Je werk moedigt veel mensen aan om een kijkje te nemen buiten hun geplaveide paden en gouden kooien, en steeds meer aandacht te beginnen geven aan wezenlijke levensvragen. Je uitnodigingen in die richting worden steeds coherenter en herkenbaarder, waarbij je gelukkig ook meer voeling krijgt voor de aard en omvang van de uitdagingen waarvoor je mensen plaatst. Niet alleen in je werk, maar ook thuis.

Je wilt mij in 2017 ruimte geven om mijn ondernemerschap vorm te geven, en vertrouwt erop dat je komend jaar ons gezamenlijk inkomen uit 2016 in je eentje kunt verdienen. Je hebt je voorgenomen om in 2017 minimaal € 40,000 (netto, na belasting) te verdienen, wat neerkomt op een bruto bedrijfswinst van € 5.000 per maand, het dubbele van wat je in 2016 verdiende.

De toenemende zichtbaarheid en herkenbaarheid van je werk zullen daarin voorzien. Je zult op verrassende manieren een gevarieerde rijkdom aan rijkdom vrijmaken. Zodat er in 2017 volop moois en hoopvols om te delen zal ontstaan, waarvan wij samen kunnen genieten.

Je wenst ons een liefdevol, gezond en rijk 2017 toe.

~

Ik schreef deze speech als onderdeel van de bijeenkomst Nieuwjaarsspeech 2017 die ik samen met Marc Verheij en Yvonne Versteeg van Ruimte voor Helden organiseerde. Inmiddels bereiden wij een volgende editie voor. Je leest er hier meer over:

http://www.nieuwjaarsspeech2018.eventbrite.com

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Gedachtekronkels, Handreikingen, Helderheidsvinding, Hersenspinsels, Nieuws, Plannen 2017, reisverslag, Synchroniciteit en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Nieuwjaarsspeech-to-self 2017

  1. Helen zegt:

    Heel erg leuk om te lezen Bruno.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s