Spoiler alert / 24 uur aan de horizon (deel 2/3)

Nog tot en met komende vrijdag kun je je aanmelden voor de 24-uurs horizonobservatie ‘Kiezen voor Rust en Ruimte’ op 4 en 5 juni 2017. Dit bericht is het vervolg op de blogpost van gisteren (Spoiler alert I), die ging over de voorbereiding op de observatie.

… Op momenten lijkt het alsof de nacht eeuwig zal duren. Af en toe doezel je weg. Op momenten krijg je het koud, los nog van hoe warm je je hebt aangekleed. Bij het vuur kun je je steeds warmen, en even de benen strekken voor een korte wandeling kan ook wonderen doen. Ook het naderen van de vloed zorgt voor spanning, en dus voor warmte.

Nog voor het licht wordt passeren doorgaans eerst een paar mensen, hondenuitlaters en hardlopers, daarna nemen de vogels het over. Ineens wordt het licht en lijkt het alsof de nacht maar heel even duurde. Alles krijgt zijn kleur terug. Na de zonsopkomst wordt het ook merkbaar warmer. Als je een duik in zee wilt nemen, is dit daarvoor een mooi moment.

AnnekeLabots_HorizonobservatieFoto van Anneke Labots: vlak voor zonsopkomst tijdens een eerdere horizonobservatie

Gaandeweg wordt het langzaam drukker op het strand. Passanten kijken met verbaasde blikken, soms zelfs afkeurend naar ons. Ze hebben veel minder kleren aan dan wij, wat ons nog meer het gevoel geeft van op expeditie te zijn. Verrassend weinig mensen komen vragen wat we aan het doen zijn. Ze zijn druk met wat ze aan het doen zijn, en hebben daarbij een vreemd soort haast. Af en toe lijkt het wel een mierenkolonie. Het is amusant om allemaal gade te slaan zonder er zelf aan deel te hoeven nemen.

Ergens halverwege de dag vraag je je af hoe lang we nog ‘moeten’. Na de wisseling van de getijden, en de zonsopkomst verandert er een tijd lang niet zoveel. Soms is dat prettig, op andere momenten wat ongemakkelijk. Het helpt om dan terug te komen bij je Reisvraag: terug in te tunen op waar je het ook alweer voor deed. En vast te stellen dat je dat aan het doen bent. Hoe heerlijk dat is, en hoe heerlijk het is om ook niets anders te hoeven dan dat.

Dan is de tijd weer getemd, en wordt het vanzelf langzaam weer avond. We zien de zon richting de horizon bewegen. De wolken kleurrijker worden en de drukte van de dag wijken voor de nacht die komen gaat. Wij gaan die niet meer meemaken, want ineens is het afscheid aanstaande.

Wordt (morgen) vervolgd…


 

Wist je dat het in de clip van het nummer Yellow van Coldplay ook langzaam dag wordt aan het strand?

Coldplay_Yellow


Wil je ook eens een 24-uurs horizonobservatie meemaken? Kijk op http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief Mee op Avontuur om te weten wanneer de volgende editie plaatsvindt.

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s