Spoiler alert / 24 uur aan de horizon (deel 3/3)

Ik schrijf dit driedelige verhaal in voorbereiding op de 24-uurs horizonobservatie Kiezen voor Rust en Ruimte, op 4 en 5 juni 2017 op het Zuiderstrand in Den Haag. Je kunt je voor deelname aan deze observatie nog t/m vrijdag 26 mei aanmelden via http://24-uurshorizonobservatie.eventbrite.com.

De eerste twee delen van dit verhaal lees je Hier (deel I) en Hier (deel II).


… Zien we de zon in zee zakken of niet? Dat is altijd spannend. Soms lijkt het van wel, maar liggen er laag op de horizon nog wat wolken die het precieze moment verhullen. Maar bijzonder is het sowieso. Om de lange dag die geweest is tot zijn einde te zien komen, en daarmee onze reis.

Dat is tegelijkertijd vrolijk en een beetje verdrietig.

Bij het invallen van de nacht verzamelen we ons weer bij het vuur, dat ons de hele 24 uur gezelschap heeft gehouden. We doen dat met dezelfde mensen als 24 uur geleden. Het is goed mogelijk dat er tijdens de dag vrienden, bekenden en passanten op bezoek zijn geweest, maar net als de check-in is de check-out voorbehouden aan de mensen die het volledige avontuur hebben meegemaakt. Meegemaakt in de zin van ervaren. Maar ook meegemaakt in de zin van ‘door hun bijdrage en aanwezigheid hebben vormgegeven’.

Met de check-out delen we de dankbaarheid voor wat we beleefd hebben en voor alles waarin voorzien is om dat mogelijk te maken, inclusief je eigen keuze er 24 uur bij te zijn geweest en gebleven. Met de check-out ontbinden we ook de intensieve gezamenlijkheid waarin we gereisd hebben, zodat iedereen na onze bijzondere ervaring op zijn/haar eigen tempo en manier weer kan invoegen zijn/haar eigen dagelijks leven. Landen, na een lange en mooie vlucht, gedragen door iedereen die het heeft meegemaakt.

Daarna doven we het vuur, breken we onze formatie op, pakken we al onze bagage en eventueel afval in. Samen steken we de duinen over om bij de waterpomp afscheid van elkaar te nemen.

We concluderen dat het mooi en bijzonder is geweest. Op weg naar huis vraag je je af of je het allemaal misschien gedroomd hebt. Maar nee. Je hebt het echt gedaan: 24 uur lang met een groep (in eerste instantie) onbekenden op het strand doorgebracht, kijkend naar de horizon.

Heerlijkheid, om nog lang van na te genieten en vaak aan terug te denken.

Arie Lengkeek _ Ik heb de tijd
beeld: Arie Lengkeek, 24-uurs horizonobservatie ‘Zwaaien naar de Zomer’ – 1 oktober 2016


Wil je ook eens een 24-uurs horizonobservatie meemaken? Kijk op http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie of schrijf je in voor de nieuwsbrief Mee op Avontuur om te weten wanneer de volgende editie plaatsvindt.

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Horizonexpedities, Nieuws, rust en ruimte, Synchroniciteit en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s