Wezenlijke Ontmoeting. Lekker belangrijk. Of toch?

Ja, ik meen dus van wel. Van wezenlijk belang. En zonder het stressvol te willen maken: bijzonder urgent, en mede daardoor ongekend en voortdurend actueel.

(En waar ik hieronder ‘we’ schrijf, mag je gerust ‘ik’ lezen als je dat plezieriger vindt lezen, en andersom.)

Als je het mij vraagt, is er in 2018 zelfs weinig belangrijker dan Wezenlijke Ontmoeting. Voor zover ik geloof in problemen, zie ik de Wezenlijke Ontmoeting als belangrijk deel van de oplossing. De Wezenlijke Ontmoeting met de wereld om ons heen, met elkaar, en ieder met zichzelf. Inclusief alles wat daarbij voor ongemak zorgt. Voor boosheid, ergernis, wrok, verdriet, schaamte en wat er nog meer allemaal ten koste kan gaan van helderheid in de ruimte tussen jezelf en al het andere in de wereld.

Ik zie die vaardigheid in ‘onze manier van leven’ onder heel veel druk staan. En de bereidheid om er in te investeren. Wat tot heel veel versnippering, energielekkage en escalatie van allerlei onwenselijks leidt. De wereld een stuk minder plezierig leefbaar maakt dan zij zou kunnen zijn.

Ik geloof dat dat komt omdat we denken dat we in een wereld van tekort leven. Ingegeven door de economische wetenschap, die we de facto niet als wetenschap maar als religie zijn gaan beschouwen. Met als centraal uitgangspunt dat we leven in een wereld van schaarse middelen en grenzeloze behoefte. En dat wordt dus graaien.Pakken wat je pakken kan. De schoorsteen moet ook roken. Brood op de plank. De een z’n brood, is de ander zijn dood.

En als je dat maar lang en hard genoeg gelooft, met steeds meer mensen, wordt het steeds waarder. Hebben steeds meer mensen steeds meer nodig, waarvan ze steeds minder kunnen krijgen.

Tot je je realiseert dat het een illusie is. De Waan van de Dag in De Wereld die DoorDraait.

Dat je kunt kiezen wat je gelooft, en toenemend waar wilt zien worden. Dat je dat mag. Dat het misschien wel van je gevraagd wordt. Dat het, in die zin, zelfs moet. Om het allemaal wat hanteerbaar te houden met z’n allen.

Om een manier te vinden om elkaar vanuit eigenheid te ontmoeten, en daarbij in verbinding te kunnen blijven. Die twee allebei, en tegelijk. Zonder de verwatering van het Compromis en het wegkijken van de Tolerantie. Voorbij de strijd van de Confrontatie Overheersing en Slachtofferschap. Voorbij de Compensatie ook, Manipulatie, en Dualiteit.

Ik geloof in een synergetische, alchemistische route.
Die van Vervulling en Vervolmaking.
Van het elkaar raken van hemel en aarde, zoals de horizon voordoet.
Aankijken wat er is, zoals het is. In volledige vrijheid en verantwoordelijkheid.
Met onverdeelde aandacht en onvoorwaardelijk.

De Wezenlijke Ontmoeting zie ik daarbij als een belangrijke vaardigheid.

Ik heb daarin nog een hoop uit te vinden.
Wij hebben hierin nog een hoop uit te vinden.

Mijn onderzoek naar Wezenlijke Ontmoeting is de manier waarop ik denk dat het beste kan doen. Dus doe ik dat. Ik zie wel hoe de schoorsteen tot roken komt.

“Als ik doe wat mij te doen staat, wordt voorzien in wat daarvoor nodig is.”

Meer over mijn project lees je inmiddels op de eerste versie van de nieuwe website: www.whatevertheweather.nl, ook bereikbaar via www.wezenlijkeontmoeting.nl.


 

WezenlijkeOntmoeting_Kleuren_L

Interpretatie van ‘Droomtijd/Onbeperkte Visie’, 24.11.2017

Advertenties

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Helderheidsvinding, Nieuws, Plannen 2018, rust en ruimte, wezenlijke ontmoeting en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s