Waarom kost dat € 80?

En dat is dan de komende 24-uurs horizonobservatie, straks op 19 en 20 mei.

Ja, goeie vraag. Want de horizon is gratis en overal. Daarvoor hoef je niet aan mijn 24-uurs horizonfeestje mee te doen. En inderdaad, om dat te organiseren maak ik amper kosten. Waarom er dan geld voor vragen?

Dat zit zo.

Ik heb ooit (2006, officieel op 16 augustus) gekozen voor de vrijheid van zelfstandig ondernemerschap. En voor de verantwoordelijkheid om dat duurzaam te doen. Er een bloeiend bestaan mee op te bouwen. Te zaaien en te oogsten, jaar in – jaar uit, zo lang als me gegeven is om aan die kringloop bij te dragen en deel te nemen.

Waarbij ik geloof dat als ik doe wat mij te doen staat, wordt voorzien in wat daar voor nodig is. Ik hoef dus steeds vooral twee belangrijke dingen te weten:

  • Wat staat mij te doen?
  • Wat is daarvoor nodig?

Ik begin voor het gemak even met het beantwoorden van de tweede vraag.

Huishoudboekje
‘Onze manier van leven’ (koophuis in leuke buurt in de stad, gezond en lekker eten, geen auto, schoolgeld, internet, kleine operationele reserves voor VVE, apparaten en een jaarlijkse vakantie, met z’n 4-en, straks 5-en, geen pensioensparen of overtollige verzekeringen) kost ongeveer € 3.500 per maand.

Dat aan het einde van een maand over te houden, vraagt om een bedrijfswinst € 5.000 verdienen (waar dus ongeveer € 1.500 belasting vanaf gaat = € 3.500 over). En dat is dan winst ná betaling van alle bedrijfskosten (inkoop foto-afdrukken, huur werkruimte enz.).

12 maanden per jaar, dus ook tijdens tijdens de zomervakantie.

En doordat ik dit jaar voor Whatever the Weather drie dagen per week niet-declarabel op het strand doorbreng – en het weekend graag vrijhoud voor thuis – blijven er twee dagen per week over om dan elk van die dagen € 625 te verdienen (= € 5.000 / 4 weken / 2 dagen). In ouderwets denken is die € 625 mijn dagelijkse winsttarget. Ook in de zomervakantie, op Koningsdag, Tweede Kerstdag en mijn verjaardag.

Priceless
Gelukkig heb ik mezelf in 2015 beloofd me geen zorgen meer te maken over geld. Want: contraproductief. De energie die het zorgenmaken kost, kan ik beter gebruiken om na te denken over hoe ik iets kan doen of maken dat mij waardevol aanschijnt, ook al ben ik in eerste instantie soms de enige die er de waarde van herkent.

En meestal werkt het gelukkig andersom. Dan ga ik zonder dat er een probleem is al nadenken over wat mij te doen staat. Waar ik zelf beter van wordt, en iedereen die zich erbij betrekt. En als het even kan zelfs iedereen die zich er niet bij betrekt. Omdat het soeverein-autonoom waardevol is.

Priceless.

Zo mooi en bijzonder, dat het elke mogelijk vraagprijs verantwoordt. Niet omdat het schaars is en zich voegt naar de wetten van de economie, maar omdat het meer genereert van wat je er zelf in investeert. Als ware het nulpuntenergie. In vormen naar je eigen keuze: tijd, geld, energie, aandacht, rust, ruimte, leven, avontuur.

Zo is het ook met het kijken naar de horizon.
Dat kun je precies zo doen als je zelf wilt, wanneer je wilt en met wie.
En niet doen, als het niet voor jou is, of niet voor nu.

Mij staat het in ieder geval te doen om uit te nodigen tot de rust en ruimte. Inmiddels voor de zevende keer in de vorm van een 24-uurs horizonobservatie op het Zuiderstrand in Den Haag. Daar kaders voor te scheppen die de gelegenheid maximaal recht doen. Te staan voor de minimale waarde waar ik onvoorwaardelijk voor in wil staan.

Kom graag meemaken wat 24 uur in goed gezelschap naar de horizon turen jou te brengen heeft.

~~

Meer over de 24-uurs horizonobservatie lees je hier, en om een goede voorbereiding mogelijk te maken, kun je je voor de komende editie tot vrijdag 11 mei aanmelden:

http://www.newhorizonsahead.nl/horizonobservatie?lang=NL

~~

+ 24 uur in het kort. Met muziek van Matthijs Spek:

NEWHORIZONS_Matthijs_Spek

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Droom en werk, Fundraising, Kijkje in de Keuken, Nieuws en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s