Zilverspar – wat zou liefde hier betekenen?

Nog een paar dagen totaan de feestelijke Nieuwjaarsspeech-bijeenkomst die ik dit jaar voor de vierde achtereenvolgende keer organiseer in samenwerking met Ruimte voor Helden. Mijn eigen speech heb ik sinds maandagavond klaar. Vrijdag wordt ie me voorgedragen door Jeroen Kooi, met wie ik via Whatever the Weather bevriend ben geraakt.

De speech zelf deel ik ergens volgende week. Voor nu vind ik het leuk om een fragment van de voorbereidingsdag te delen. Vast onderdeel daarvan is altijd om een beeld te maken. We doen dat na afloop van de strandwandeling waarmee we de voorbereidingsdag altijd beginnen.

Soms komt er niet direct een beeld op. Dan liggen er als hulp wat kaartensets voor je klaar, die je ter inspiratie kunt gebruiken. Ik was wel gecharmeerd van de set ‘Het Orakel van de Keltische Bomen’. En trok daaruit een kaart die me heel treffend van toepassing leek op waar de passage van 2019 naar 2020 voor mij over gaat.

En omdat ik die tekst zo treffend vond, ben ik m eerst met de hand gaan overschrijven. Om er daarna een tekening bij te maken.

Een beetje letterlijk misschien, maar daar houd ik ook wel van. Mooi ook om m daarna nog eens door mn gedachten laten gaan om m van handgeschreven uit te typen, hier op dit blog. Veel plezier met wat jij er misschien aan hebt of beleeft, of van herkent.

PHOTOLOGIX_Zilverspar-3463

“16 AILIM / Zilverspar

Ailim/Zilverspar vraagt je om je voor te stellen dat je in de hoogste zilverspar op de berg klimt en de adelaar wordt die vanuit zijn takken heel de omgeving overziet. Vanuit dit bredere perspectief lijken je eigen zorgen en problemen opeens veel kleiner. Vanuit dit standpunt zie je je situatie op een meer spirituele manier. Neem dit in je op. Hoe zien de dingen er vanuit dit perspectief uit?

De zilverspar herinnert je eraan dat je zelf kunt bepalen hoe je reageert op wat er in je leven gebeurt, op de beloningen en de uitdagingen. De zilverspar spoort je aan om de hoge weg te nemen, boven de middelmaat uit te stijgen en een hoger inzicht te zoeken. Daarvoor is het goed stil te zijn terwijl je duidelijkheid zoekt. De wegen van de geesten zijn anders dan de wegen van deze wereld. Jij kunt de belichaming worden van deze hogere weg. Het moeilijkst is natuurlijk om ze toe te passen op je dagelijks leven, met al zijn ups en downs. Ben je bereid dat te doen? Ben je bereid om je wijsheid met anderen te delen?

Je krijgt de belofte van goddelijke ondersteuning. Deze boom geeft je spiritueel begrip, de onvoorwaardelijke liefde van de Grote Moeder en heling. Sluit je ogen, adem in en laat je overspoelen door liefde. Laat alles los en laat de geest je de weg wijzen. Daarvoor moet je nederig kunnen zijn, maar het vergt ook moed om het pad van de liefde te volgen. Dit is geen religieuze lijst van regels.

Wat zou liefde hier betekenen?”

Uit: Het orakel van de Keltische bomen  / Sharlyn Hidalgo


 

Als je het leuk vindt om de nieuwjaarsspeech die ik heb geschreven ook te lezen, wacht dat tot ie hier online verschijnt, óf abonneer je op mijn nieuwsbrief Mee op Avontuur. In de volgende editie (eind januari) post ik zeker een linkje.

Als het je wat lijkt om zelf een speech te schrijven: ook de zomerperiode leent zich hier goed voor. Net als vorig jaar zijn we van plan ook dit jaar een Speech aan Jezelf – zomereditie te organiseren. Ook daarvan komt zeker een link voorbij in de nieuwsbrief.

Over Bruno van den Elshout

Kunstenaar
Dit bericht werd geplaatst in Laboratorium voor Levenskunst, nieuwjaarsspeech, Nieuws, Plannen 2020 en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s